Kunnon yrittäjä ei lomaa pidä?

Kun yhdistää sanat yrittäjä ja loma, yleisin ajatus lienee, että yrittäjyys on tauotonta raatamista vuodesta toiseen ja lomista saa vain haaveilla.

Varsin mielenkiintoista, koska toisaalta tyypillisimmät perustelut yrittäjyyden valitsemiselle ovat halu toteuttaa itseään ja määritellä itse oma ajankäyttönsä. Missä vaiheessa tuo ajanhallinnan unelma romuttuu ja lomaton elämä alkaa?

Yrittäjyyteni alussa sain aina toisinaan kuulla, kuinka kannattaa varautua elämäni olevan vastaisuudessa pelkkää työtä. Jopa yrittäjäkollegoiltani.  ”Viiteentoista vuoteen en päivääkään ole lomaa pitänyt”, totesi eräskin ylpeänä hymyillen.

Mutta mistä tuo ylpeys kumpusi? Onko ”yrittäjä syö sinunkin ruokapöydässäsi”  -ajatusmalli saanut meidät todistelemaan kuinka kovasti töitä teemme? Mitä enemmän raadat, sitä oikeutetumpaa mahdollinen menestymisesi on?

Tällä pentuyrittäjän kokemuksellani uskaltaudun kuitenkin väittämään, että jos ei koskaan pidä yhtään lomapäivää, ei jaksa.

Ja, että jos ei koskaan pysty pitämään yhtään lomapäivää, on bisnes aika kehno.

Kun yhdistää sanat yrittäjä ja loma, toisiksi yleisin ajatus lienee, että yrittäjälle ei pomo loma-ajankohtia sanele vaan tuo onnekas saa lomailla juuri silloin ja niin paljon kuin itse haluaa.

The truth is out there, jossain näiden kahden ajatuksen välimaastossa?

Heidi Putaansuu

2 ajatusta artikkelista “Kunnon yrittäjä ei lomaa pidä?

  1. Harri Karjalainen

    Hyvin kirjoitettu & täyttä asiaa! Yrittäjä venyy, mutta jos vain yhteen suuntaan, niin vieteri katkeaa. 8-16 rytmi ei välttämättä ole yrittäjän tavoitteena, mutta ei kannata krooniseksi työnsankariksikaan ryhtyä – muuten into laantuu. Tuttu yrittäjä tiivisti asian: ”Ellei pääse paremmille ansioille kuin palkkatyössä, niin pitää edes paremmat lomat olla!”

    Vastaa
  2. Heidi Putaansuu Kirjoittaja

    Kiitos Harri osuvista ajatuksistasi ja tuttavasi mainiosta lausahduksesta! Miksi tosiaan heittäytyä työnsankariksi ja marttyyriksi, kun yrittäjillä kuitenkin on keskimääräistä suuremmat vaikutusmahdollisuudet työhönsä. Ja yrittäjätuttavani sanoin, jos ei ole aikaa pitää itsestään huolta nyt, pitää olla varaa sairastaa myöhemmin!

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s