”Tälle kortille ei ole myyntilupaa”. Mitä ihmettä?

Osuuspankin puhelinpalveluun tulee päivän mittaan puhelu jos toinenkin pankkikortteihin liittyvistä asioista ja ongelmista. Toisinaan on tarve saada uusi kortti, toisinaan korottaa luottoraja, tai tarkastaa kortin käyttörajoja.

Päivittäin tulee myös puheluita kadonneista, vioittuneista tai muuten oikuttelevista korteista. Me pyrimme tekemään näissä tilanteissa parhaamme ja teemme asiakkaiden kanssa luottorajan korotuksia, päivitämme käyttörajoja sekä pyrimme auttamaan jos kortti jostain syystä on alkanut ”nikotella”. Opastamme myös, miten eri tilanteissa tulisi toimia.

Viime viikonloppuna löysin sitten itseni kaupan kassalta  ihmettelemästä, kun myyjä totesi että: ”tälle kortille ei ole myyntilupaa”. Mitä ihmettä?

Uusi kortti, luottoa ei vielä kertaakaan käytetty, pankkipuoli toimii hienosti ja nyt ei muka ole myyntilupaa?!? Tietenkin taakse alkaa kertyä jonoa ja tunnen kuinka kevyt puna alkaa nousta kohti korvia.

”Maksetaan tuolta pankkipuolelta, sen pitäisi kyllä toimia”, huomasin toteavani, ihan vain päästäkseni hankalasta tilanteesta eroon. Pankkipuoli sitten toimikin jasain ostokseni maksettua, mutta liikkeestä ulos päästyäni harmitti vietävästi.

Olisin halunnut maksaa ostamani kameran luotolla, voidakseni hyödyntää OP-Visan ostoturvavakuutusta. Ostoturvan edellytyksenähän on credit-puolella maksaminen ja se kattaa 180 päivän ajan, jos kamera vaikkapa putoamisen seurauksena hajoaisi pirstaleiksi.

Autoon päästyäni oli pakko soittaa Visalle ja kysyä mikä ongelma kortissa oikein on? Tässä kohtaa alkoi poskia punottaa jo toistamiseen. Kävi ilmi, että kortille määritellyt turvarajat olivat tulleet vastaan. Niinpä tietysti. Kovasti opetan työssäni muita tarkastamaan kortin turvarajat ennen isompia ostoksia … ja sitten ajan itse samaan miinaan.

Onneksi vahinko ei tällä kertaa ollut järin suuri ja henkisistä kolhuistakin taidan vähitellen toipua. Ostoturvavakuutusta ei kameraan nyt tullut. Jos vahinko sattuisi, täytyy tarkastaa kattaako sen esimerkiksi koti-, tai matkatavaravakuutus.

Valitettavasti turvallisuus ja käytettävyys kulkevat kovin harvoin käsi kädessä. Vaikka rajojen olemassaolo voi joskus aiheuttaa myös hankalia tilanteita, niin kehotan jatkossakin jokaista säätämään kortteihinsa itselleen sopivat turvarajat! Niistä on ihan oikeasti hyötyä silloin kun kortti  katoaa.

Eikä niiden rajojen säätäminen tilanteen niin vaatiessa ole isokaan työ. Sen voi tehdä verkossa ihan itse. Kirjaudut vain OP.fi:hin ja klikkaat ”Kortit” -välilehdeltä tekstiä: ”Muuta turvarajoja”. Päivitetyt rajat ovat saman tien voimassa. Talleta myös kaiken varalta puhelimeesi korttien sulkupalvelun numero: +358 20 333.

Lopuksi vielä yksi bonus-vinkki kaikille korttien käyttäjille. Jos kukkarostasi löytyy Osuuspankin kortti ja käytät myös älypuhelinta, niin hanki puhelimeesi ihmeessä Pivo! Olen ehkä jäävi, mutta sanon silti: Siinä on yksi parhaista sovelluksista mitä älypuhelimiin on kehitetty! I like it!

2 ajatusta artikkelista “”Tälle kortille ei ole myyntilupaa”. Mitä ihmettä?

    1. Ilkka Renkola Kirjoittaja

      Niinpä. Elän siinä toivossa että ensikerralla olisin jo viisaampi ja muistaisin tarkastaa ne käyttörajat ennen isompia ostoksia. 🙂

      Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s