”Rojektikutinaan” talousapua

Penkin ja takapuolen välissä alkaa tuntua kuumotusta erinäisten ”rojektien” osalta, kevät on siis tulossa. Pitäisi vähän pihaa laittaa ja autotallia kunnostaa, kesämökin kattoprojekti on odottamassa, autokin saattaisi kaivata päivitystä… Itse ainakin tunnistan näitä oireita!

Enää pitäisi hoitaa se rahoitus kuntoon, sillä eihän tuossa syksyn aikana niitä projektiin meneviä rahoja mitenkään saanut kaikkia säästymään. Viimeistään joulu teki mukavan loven pankkitiliin, josta toki kansantalous kiittää. Viime aikoina on tätä kuitenkin kyselty niin viesteillä, yhteydenotoilla kuin puheluissakin paljon, joten…

Mistä rahat, kun ”rojektia pukkaa”?

Noh! Lainahakemuksenhan saat tehtyä helposti ja nopeasti verkkopalvelusi kautta. Jos käytettävissäsi on vakuuksia tai takaajaa, voidaan miettiä vakuudellista lainaa. Jos taas haluat miettiä mieluummin vakuudetonta luottoa, vaihtoehtoja niihinkin löytyy. Hakemuksen tekemiseksi kirjauduthan OP-verkkopalveluun ja valitset

> Lainat
> Hae lainaa.

Olitpa jo ryhmämme pankkiasiakas tai vielä et, voit täyttää hakemuksen tiedot ja lähettää sen valitsemaasi pankkiin. Hakemuksen lähettämisen jälkeen voit sopia luottoneuvottelun joko sinulle sopivimpaan konttoriín tai verkkoneuvotteluna vaikka suoraan kotisohvalta. Ajanvarauksen teet nopeasti joko verkkopankistasi etusivun oikeasta laidasta kohdasta ”Ajanvaraus” tai soittamalla OP 0100 0500 Puhelinpalveluumme (arkisin klo 8-18).

 

Entäs sitten, kun ne entisetkin lainat painavat päälle, eikä uutta lainaa oikein tekisi mieli ottaa?

Ei hätää! Voit hakea olemassa oleville lainoillesi lyhennysvapaata. Tai hakea muutosta maksusuunnitelmasi lyhennyserään – kumpi tapa sinusta vain tuntuu paremmalta. Lyhennysvapaan ajalta maksat vain lainasi korot, ja maksusuunnitelman muutoksella pienennät kuukausittaista takaisinmaksuerää mutta kuitenkin lyhennät lainan pääomaa. Muutoksen jäljiltä jääneillä käyttövaroilla rahoitat projektiasi – tai pidät vaikka lomaa.

Maksusuunnitelman muutoshakemuksen löydät OP-verkkopalvelusta helposti, kun kirjaudut ja valitset

> Lainat
> Lyhennysvapaa ja muut muutokset.

Maksusuunnitelman muutoshakemus tarvitaan aina kaikilta lainan osallisilta, sillä jos lainalla on kaksi tai useampi velallinen, velan ehdot ja muutokset koskevat kaikkia osallisia. Muutoshakemus tulee myös lähettää kaikista niistä lainoista erikseen, joihin muutos halutaan. Oman pankkisi palveluhinnoittelun luoton muutoskustannuksista löydät kirjautumalla verkkopalveluusi ja valitsemalla etusivun oikeasta reunasta Oma pankkisi > Palvelumaksut.

Kuka hoitaa yhteydenopidon?

Kun lainahakemuksesi on sitten käsitelty (ja ellet ole hakenut uutta lainaa ja jo varannut tapaamisaikaa tähän), sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan asian hoito loppuun. Ja milloin tahansa voit olla yhteydessä myös meihin – valitset vain sinulle sopivimman asiointikanavan, niin vastaamme mieluusti!

Parhaimmassa tapauksessa viikossa hakemuksesi lähettämisen jälkeen muutokset on hoidettu, olet voinut vahvistaa asiat verkkopalvelussasi ja voit keskittyä projektisi yksityiskohtien suunnitteluun.

Ihanaa, kohta on jo kesä ja kärpäset – tervetuloa jälleen yksi ”rojekti” lisää!

2 ajatusta artikkelista “”Rojektikutinaan” talousapua

  1. Salla Soininen Kirjoittaja

   Hei Marja-Liisa!

   Mikä mainio ajatus! Vaikkapa parin viikon tai pidemmänkin ajan stoppi kesken hektisen arjen ja kiireen. Elämästä tulee nauttia silloin, kun siihen on mahdollisuus.

   Vaikka niitä lainanlyhennyksiä haluaisikin jatkaa suunnitelmallisesti, ei matkatoiveita kannata unohtaa. Pienillä muutoksilla saa tehtyä ihmeitä! Entäpä jos pienennetään lainan kuukausilyhennystä ja sijoitetaan pienennetty erä vaikkapa rahastoihin? Tai miltä tuntuu nykyisten kuukausimenojen lisäksi muutaman kympin tai satasen kuukausierä paremmalle tuotolle?

   Ajatella – jo 50 eur/kk on 600 eur säästöön vuodessa, sitä hyvän päivän varaa ajatellen. Ja 100 eur/kk tekeekin jo 1200 eur/ vuodessa… entäs kolmessa vuodessa, kun samalla säästösummalla ”tienaat” jo 3600 eur! Mitä tekisit 5 vuoden kuluttua, kun säästöön olisi kertynyt 6000 euroa?

   Joko olet ollut yhteydessä asiakaspalveluumme, OP 0100 0500? Ellet vielä, suosittelen sitä lämpimästi. Katsotaan yhdessä sinulle sopiva ratkaisu Thaimaan matkaasikin ajatellen!

   Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s