Hyppää sinäkin Nallen kelkkaan!

Keskiviikkona kuuntelin sivukorvalla YLE:n radiouutisia. Aistini herkistyivät, koska Björn Wahlroosin saamat osingot oli yksi pääuutista. Nallen tiedotettiin saavan Sammosta 22,9 miljoonan euron osingot.

En ymmärrä uutisen kärkeä. Jos omistaa paljon hyväkuntoista pörssiyhtiötä, myös saa paljon osinkoja. Jokainen voi halutessaan hypätä Nallen kelkkaan ja ostaa pörssistä Sammon osakkeita. Tällöin pikkupuro osinkovirrasta valuu omaan taskuun.

Jos suora osakeomistaminen tuntuu vaivalloiselta, kannattaa tarttua rahastoihin. Jatkuva rahastosäästäminen kasvattaa koko ajan suosiotaan. Palkkapäivänä monen ystäväsi tililtä siirtyy automaattisesti rahaa sivuun parempituottoisiin kohteisiin. Se on merkki siitä, että säästäjä haluaa varautua menoihinsa, elää hyvää elämää ja toteuttaa haaveitaan myös tulevaisuudessa.

Rahastot ovat tuottaneet hyvin viime vuosina. Sijoitustutkimus raportoi, jotta maltillisesti noin puolet osakkeisiin sijoittavan yhdistelmärahaston vuosituotto on ollut kymmenen prosentin kantturoilla kuluneen kolmen vuoden aikana. Se on tavattoman hyvä tuotto, kun ottaa huomioon, että se ylittää kokonaan osakkeita sisältävän salkun pitkäaikaisen keskimääräisen tuoton.

Tämä ei silti tarkoita, että tuotot esimerkiksi tänä vuonna automaattisesti jäisivät kehnoiksi. Kolme vuotta sitten tunnusteltiin pohjamutia, kun eurokriisi oli saanut herkimmät sijoittajat suunniltaan ja osakekurssit kyykistelivät matalapaineessa.

Ja mitäs sitten, vaikka pari vuotta olisikin heikkojen tuottojen aikaa? Säännöllisesti osakkeisiin säästävä saa samalla rahalla aiempaa enemmän rahasto-osuuksia. Kun aikajänne on riittävän pitkä, ehtivät kurssit lähteä uuteen nousuun. Säännöllisesti säästävä voittaa aina!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s