Kuinka paljon satsaat omaan luovuuteesi?

Avaan oven ja kuulen tutun hörähdyksen, kun astun sisään talliin. Tiedän, että seuraavat kolme tuntia ajattelen varmasti ihan muita asioita kuin töitä!

Elämä ympärillämme on mennyt yhä hektisempään suuntaan. Monella alalla ja monissa tehtävissä myös työajan ja vapaa-ajan välinen raja on hämärtynyt. Mielestäni tämä ei ole huono asia, kunhan pitää kiinni myös niistä hetkistä, kun saa ajatukset pois töistä ja aikaa ihan vain itselleen.

Noin vuosi sitten päätin itse satsata omaan vapaa-aikaani elvyttämällä nuoruuden ratsastusharrastuksen. Nuorempana sain kulumaan lähes kaikki illat tallilla valmentautuen ja viikonloput kilpaillen. Yhä useammin sain itseni kuitenkin kiinni siitä, että entistä useammin illat menivätkin vapaa-ajan sijasta töitä tehden, töitä joista nautin.

Päätös satsata uudelleen nuoruuden harrastukseen syntyi pitkän harkinnan jälkeen. Mahdollinen uusi harrastus kilpaili kaiken jo olemassa olevan tekemisen kanssa. Näin myöhemmin katsottuna en kadu päätöstäni pätkääkään. Noin 30 euron panostuksella kerran tai pari viikossa pääsen irti arjesta avain täysin. Olen huomannut, että tämä panostus on kannattanut. Vaikka en edelleenkään halua tehdä selkeää eroa työ- tai vapaa-ajalle, niin ratsastuksen avulla huomaan olevani paljon energisempi ja tuottavampi myös töissä. Lisäksi olen huomannut luovuuden parantuvan, kun saa ajatukset irti tutuista rutiineista.

Ratsastustunnin päätteeksi harjaan Centon. Sen elävä luonne tekee jokaisesta kerrasta hieman erilaisen, niin kuin ovat minun työpäivänikin. Lähtiessäni kiitän Centoa ja sanon heipat tuntikavereille. Ajaessani kotiin saan idean tulevaan videokuvausprojektiini. Juuri näitä loksahduksia saa ratsastus ja erilainen liikunta minulle aikaan.

Oletko sinä muistanut arjen keskellä satsata omaan vapaa-aikaasi? Entä mitä olet mieltä siitä, että tulevatko parhaat loksahdukset ihan maksutta esimerkiksi kävelylenkillä vai pitääkö niihin panostaa rahallisesti?

Meri-Tuulia Huurresalo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s