Johtaja: tuntuuko, että olet sankari?

Sankarijohtaja-termi on vilahtanut julkisuudessa tasaiseen tahtiin viime vuosina ja muistan lukeneeni jostain, että sankarijohtajatkin ovat usein hyvin epävarmoja rankoissa päätöksentekotilanteessa. Se ei ihmetytä yhtään, onhan luonnollista, että mitä isompi päätös, sitä suurempi epävarmuus liittyy lukittuun päätökseen. Jokainen työelämässä aikaansa viettänyt on toki törmännyt siihenkin, että jäädään lillumaan totaaliseen päättämättömyyden suohon tekemättä mitään, niin ei ehkä tehdä virhettäkään.

Tunnetusti hyvä johtaja ei pelkää virheitä. Hyvä niin, sillä kokemuksella voin sanoa, että virheitä tulee väistämättä, eikä virheitä tekemätöntä johtajaa olekaan. Onneksi kuitenkin hyvät johtajat osaavat paikata virheitä ja kääntää nopeasti huonon toiminnan suuntaa. Vaikka ns. sankarijohtaja laittaa väistämättä itsensä likoon, on myös huomioitava, että nykyisin johtajat eivät useinkaan enää työskentele yksin, vaan ydinhenkilöiden kanssa yhdessä tehty päätös jakaa niin vastuuta, tietoa tai tietämättömyyttä kuin luottamusta ja arvostustakin toisten osaamista kohtaan.

Vanhat johtamismallit ovat joutaneet onneksi monessa firmassa jo romuttamolle. Johtajuuden totaalista ”so last seasonia” on ajatus ns. aktiivisesta johtajasta, joka tietää ja osaa ja sitten tämän suuren johtajan alla ovat passiiviset alaiset, jotka eivät osaa tai edes saa tietää, vaan odottavat passiivisen aloitekyvyttömänä ohjeita. Olisikin tosi helppoa antaa vanhakantaisesti vain ohjeita ja käskyjä, sillä paljon isompi työ on työn intohimon nostattamisessa ja tekemisen innon jatkuvassa monistamisessa. Kun asiaa ajattelee tältä kantilta, johtajan saappaat ovat melkoisen suuret ja vastuulliset.

Oppikirjat ja talousviisaat ovat vuosikymmeniä kirjoittaneet, että päämäärätietoisella sekä ammattimaisella johtamisella saadaan aikaan nopeampaa kasvua ja kannattavampaa liiketoimintaa. Tätä olen omassa työssäni yrittänyt noudattaa, mutta toki täytyy sanoa, että yrittäjä-toimitusjohtaja kombinaatio on tähän soppaan mielenkiintoinen lisämauste. Minulta kysytään usein ajatuksiani johtamisesta ja omasta varsin yksipuolisesta kokemuksestani johtuen joudun puhumaan vain yrittäjäjohtajan näkökulmasta. On ymmärrettävästi aikalailla eri asia toimia johtajana, kun toimit kaikkialla ns. omilla rahoilla. Jos olisi tosielämässä mahdollista, niin jokaiselle merkittävässä asemassa olevalle yritysjohtajalle tekisi hyvää toimia pari vuotta yrittäjänä, luulenpa, että johtajan maailma olisi hieman toisennäköinen sen kokemuksen jälkeen. Yrittäjyyden riskit eivät vain tunnetusti ole useimpia viehättäneet, jos vaihtoehtona on turvallisempi palkkatyö.

Kun perustin oman yrityksen 26-vuotiaana, vuonna 2002, sain kuulla tytöttelyä ja sitä, että yrittämiseni on pientä akkojen puuhastelua. Kun nyt lähes 13 vuotta myöhemmin olin huhtikuussa puhumassa kokemuksen sanoja yrittäjyyttä harkitseville nuorille messuilla Kuopiossa, oli tunnelma nuorten keskuudessa aivan toinen. Yrittäjyys oli tuossa porukassa kovassa huudossa. Asenteet ovat siis vahvasti muuttumassa ainakin nuorten keskuudessa. Eikä se iästä kiinni ole, niin yrittäjänä kuin johtajana onnistuminen on enemmän ihmistyyppi- kuin ikäkysymys. Toiselle rooli sopii nuorenakin, kun toisesta ei tule hyvää johtajaa vanhanakaan.

Olen kiitollinen siitä, että olen saavuttanut alle nelikymppiseksi työurallani melko paljon. Samaan aikaan kaikki tämä myös asettaa suuria ympäristön paineita ja odotuksia tulevaisuudelle, on aina vaan onnistuttava. Tähän kun lisää yritykseni markkinajohtajan prässin ja ison vastuun 60 hengen työpaikasta, niin melko isoissa saappaissa ollaan jatkossakin – ja vieläpä korkeilla koroilla!

Katja Noponen

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s