Koira vai kodin turvalaitteet?

Lapsuudessani koira oli tärkeä perheenjäsen, jonka kanssa tuli vietettyä aikaa. Se myös muisti joka kerta ilmoittaa, jos auto kaarsi pihaan. Pieni valkoinen Bichon Frisé ei onneksi joutunut kohtaamaan murtovarkaita. Pienenkin koiran uhmakas haukku sai monet kuitenkin miettimään minkälainen koira siellä on vastassa, kun ovi avautuu.

Lukiessani uutisia asuntomurroista mieleeni nousee oman kotimme turvallisuus. Pitäisikö meidänkin taloudessa olla lapsuudenkotini tapaan koira? Paitsi, että koirasta olisi seuraa, voisi siitä olla apua myös vahtikoirana, tietenkin rodusta riippuen.

Yhä useampi panostaa kodin tai vapaa-ajan asunnon turvallisuuteen koiran sijasta tai lisäksi tekniikan avulla. Nykyaikaisilla kodin turvajärjestelmillä pystytään tehokkaasti valvomaan kotia kutsumattomilta vierailta ja jopa tulipaloilta sekä yllättäviltä vesivahingoilta.

Päätyypä taloutemme tulevaisuudessa koiran suhteen mihin tulokseen tahansa, olen sitä mieltä, että kodin turvalaitteista olisi myös meille hyötyä. Esimerkiksi savu- ja kosteustunnistimien avulla on mahdollisuus välttyä suuremmalta vahingolta.

Kerro, millä tavalla sinä olet panostanut oman kotisi turvallisuuteen?

Pohjolan Kotiturvapalvelusta saat tietoa osoitteesta: op.fi/kotiturva.

Meri-Tuulia Huurresalo

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s