Jussina juhlivat kaikki

Pian se taas on, kesän kuumin ja odotetuin juhla, juhannus. Tosin useimmiten kuumin vain fiilisten suhteen, sään puolesta ei niinkään. Sanotaan, että joulu juhlista jaloin, mutta juhannus niistä se kivoin.

Muutin äskettäin yhteen Suomen kauneimmista ja suosituimmista mökkipitäjistä. Kevään ja kesän myötä tämä noin kuuden tuhannen asukkaan kylä herää talviunestaan, kun mökkiläiset tulevat piristämään seudun elämää ja yritystoimintaa. Tässä kunnassa mökkiasukkaiden lukumäärä on suurempi kuin vakituisten asukkaiden. Kylän yrittäjille kesä onkin kulta-aikaa, mökkiläiset käyttävät monenlaisia palveluita omien tarpeidensa ja mieltymystensä mukaan. Yksi tarvitsee lautaa uutta terassiaan varten, toinen haluaa mökkitalkkarin leikkaavan nurmikkonsa.

Monien juhannuksen vietto alkaa istumalla tupla-aika autossa, kun niin monet suuntaavat maalle juhlimaan ja tiet ovat täynnä. Aattona täällä herätään ajoissa ja lähdetään jonottamaan tuoreita mansikoita ja juuri savustettua kalaa. Tori ja kaupat ovat pullollaan väkeä, kauppa käy. Paikalliset ja pitkään mökkiasukkaina olleet tapaavat jossakin jonossa, torilla tai kaupan kassalla, eikä heitä näytä yhtään ottavan päähän odottaa vuoroaan. Siinä on mukava vaihtaa kuulumiset ja päivitellä säitä ja hallituksen toimia.

Päivittäistavarakauppa tekee juhannuksena vuoden parhaan tilinsä. Marketin kassa naureskelee, että kerran vuodessa saa naputella kassakonetta oikein olan takaa. Paino sanalla saa. Keskikesän juhla tarkoittaa monille ihmisille työtä ja toimeentuloa.

Juhannus on juhlaa meille kaikille. Ystävien tapaamista, rentoutumista, luonnosta nauttimista, herkuttelua. Onpa se työtä tai luppoaikaa, suuresta juhlasta on kyse. Ainakin näin kesäpitäjäläisten näkökulmasta.

Aurinkoista juhannusta!

Kristiina Kalinainen

2 ajatusta artikkelista “Jussina juhlivat kaikki

  1. Nimetön

    Lyhyesti ja ytimekkäästi,tykkäsin.Hyvää juhannusta terv.Kaarina

    Vastaa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s