Ihan(an) älytön yrittäjän riski

Katsoin kerran YouTube-videon, jossa näyttelijä Jim Carrey rohkaisi puheessaan collegesta valmistuvaa luokkaa seuraamaan heidän unelmiaan. Jim kertoi isästään, joka olisi voinut olla loistava koomikko, mutta ajatteli perheelliselle miehelle olevan vähemmän riskialtista ryhtyä kirjanpitäjäksi. Se olisi turvallinen työ, turvallinen valinta. Mutta isä menettikin työnsä ja perheellä oli edessään muutama todella vaikea vuosi. Niinpä nuori Jim oppi, että koska voit epäonnistua jossain mitä et halua, voit yhtä hyvin kokeilla onneasi seuraamalla unelmiasi.

Jos unelmansa seuraaminen tarkoittaa yrityksen perustamista, on edessä karkeasti ottaen kolme vaihtoehtoista kohtaloa.  Pahimmassa tapauksessa käy kuten Jimin isälle palkkatyössä: ponnisteluistaan huolimatta ei vaan onnistu.  Enemmistö kuitenkin kehittää mukavan bisneksen, mieluisan työn, jolla elättää itsensä ja perheensä.  Ja aina silloin tällöin joku räjäyttää pankin!

”Tuossa on kyllä ihan älytön riski onnistua” on kuitenkin lause, jonka epäilen hyvin harvan aloittavan yrittäjän kuulleen. ”Ootko ihan loppuun asti miettinyt” todennäköisempi. Saattaapa hän jopa kuulla olevansa ”Hullu”! Yleensä yrittäjän riskistä puhuttaessa tarkoitetaankin jotain ihan muuta kuin mahdollisuutta menestyä. Valitettavasti silloin muistutellaan siitä aivan päinvastaisesta lopputuloksesta. Mutta mitä jos lasi olisikin puoliksi täynnä ja yrittäjän riski yhtäkuin onnistumisen riski?

Itse aion olla yritystoimintaa suunnittelevan kohdatessani kauhukuvilla maalailevan kamppaajan sijaan tsemppaaja!

Heidi Putaansuu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s